avize pentru competitii faza nationala

cristina maris
Posts: 56
Joined: Tue Jul 09, 2013 8:41 am
Nume si prenume: cristina maris

avize pentru competitii faza nationala

Postby cristina maris » Wed Mar 19, 2014 10:48 am

Ati completat formulare pentru participarea la faza nationala a competitiilor?
Sunt niste formulare tip care cuprind, in antet, urmatorul text:
"Viza medicala cu parafa medicului si stampila unitatii medicale, data emiterii, specificatia APT PENTRU EFORT FIZIC IN COMPETITIE si termenul de valabilitate"!!!
E ceva incredibil, asa arata formularul. Asta cu termenul de valabilitate m-a lasat perplexa. Maine am un elev pe care trebuie sa-l examinez si sa-i completez adeverinta, inclusiv cu TERMEN DE VALABILITATE, de parca ar fi aliment sau aparat electrocasnic!
Daca v-ati confruntat cu astfel de formulare va rog sa-mi spuneti si mie cum ati procedat, mie mi se pare o bataie de joc treaba asta.

adriana iancu
Posts: 10
Joined: Mon Jan 23, 2012 9:35 pm
Nume si prenume: Iancu Adriana Nicoleta

Re: avize pentru competitii faza nationala

Postby adriana iancu » Wed Mar 19, 2014 5:28 pm

Incredibil dar adevarat !Si eu am intrebat pe profesorii de sport care mi-au spus ca trebuie sa aiba aceste fise valabile 30 de zile.De fapt, elevii au ajuns in finala in urma participarii la etapele anterioare si parca pe fisa erau trecute toate etapele .

dania
Posts: 44
Joined: Fri Nov 09, 2012 12:40 pm
Nume si prenume: campean dania

Re: avize pentru competitii faza nationala

Postby dania » Wed Mar 19, 2014 5:41 pm

Sunt trecute toate etapele. Eu treceam, de obicei, 3-7 zile ca "valabilitate".
Dar pentru competitiile sportive, de anul trecut parca, este necesar avizul medicului sportiv, asa ca nu am mai avut ocazia sa completez formularul asta groaznic.
Profesorii de educatie fizica am impresia ca se cred stat in stat si, culmea, le si merge...

cristina maris
Posts: 56
Joined: Tue Jul 09, 2013 8:41 am
Nume si prenume: cristina maris

Re: avize pentru competitii faza nationala

Postby cristina maris » Wed Mar 19, 2014 6:15 pm

Eu nu stiam ca de anul trecut e necesar avizul medicului sportiv! Este vreo lege in sensul asta?
E adevarat ca sunt trecute acolo toate etapele, eu l-am mai examinat o data pe copil pt faza judeteana, acum trebuie sa-i completez in formular si faza aceea si pentru cea nationala. Anul trecut i-am completat dupa lungi dezabateri si insistente 24 de ore pt faza judeteana si 72 de ore pt cea nationala fiindca pleaca la Bucuresti cu 2 zile inaintea competitiei deci trebuia acoperita toata perioada. Iar acum au pretentia sa fac la fel, ceea ce nu se va mai intampla de data asta. Mi se pare o prostie sa ceri si sa dai un termen de valabilitate PT UN EXAMEN CLINIC! Cred ca nimeni n-are dreptul sa ceara asa ceva unui medic! De vina sunt tot niste guvernanti carora le-a debitat capul asa ceva si au fost in stare sa scoata un formular prin care sa oblige un medic sa scrie asemenea idiotenii! Si sa ne impuna, din antet, specificatia "APT PT EFORT FIZIC IN COMPETITIE", scris chiar asa, cu majuscule! Adica ei ne dicteaza practic ce sa scriem, noi trebuie doar sa parafam si sa semnam, ca prostii!!!
De data aceasta sunt hotarata sa scriu doar ceea ce e de bun simt si anume " clinic sanatos la data examinarii" (desi mai corect ar fi "la momentul examinarii") si cu asta basta. Problema e ca nu-i lamurita treaba sa lucram toti la fel, in toata tara. Facem fiecare dupa cum credem...de parca noi am putea sa stim care e termenul de valabilitate al unui ex clinic!

kristina
Posts: 26
Joined: Sun Jan 15, 2012 7:45 am
Nume si prenume: MOLDOVAN KRISTINA

Re: avize pentru competitii faza nationala

Postby kristina » Sun Mar 30, 2014 4:57 pm

Deci : noi nu avem competenta sa dam "Apt" la activitate sportiva, iar formularele care contin asemenea sintagme trebuie corectate de catre noi( adica inainte sa pui parafa tai cu pixul chestiile cu care nu esti de acord indiferent cate spume face altcineva- trebuie sa inteleaga toata lumea, indiferent de numarul de circumvolutiuni ca noi NU ne-am gasit parafele pe jos, ci am muncit pentru ele). Al doilea aspect, cel de valabilitate- examenul CLINIC este valabil pana la iesirea pacientului pe usa cabinetului, cum spun si cardiologii.

angela
Posts: 1
Joined: Tue Apr 01, 2014 7:43 am
Nume si prenume: simioanca angela

Re: avize pentru competitii faza nationala

Postby angela » Tue Apr 01, 2014 7:45 am

bine


Return to “ASPECTE PROFESIONALE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron